4 Şubat 2015 Çarşamba

Demi Lovato




20 Ağustos 1992 yılında Albuquerque'de dünyaya gelen Demi Lovato, kısa süre sonra Dallas'a taşındı. Daha 7 yaşındayken rol aldığı Barney & Friends dizisiyle sanat hayatına adım attı. 7 Yaşındayken güzellik yarışmasında 1. seçilmişti. Piyano çalmaya da bu yıl başladı. 2006 yılında Prison Break, 2007 yılında da Just Jordan adlı dizilerde de rol alarak oyunculuk tecrübesini arttıran Lovato, aynı sene Disney Channel’in As The Bell Rings adlı dizisinde de boy gösterdi.

20 Haziran 2008 tarihinde Amerika’da vizyona giren Camp Rock adlı filminde rol alarak Mitchie Torres adlı karakteri canlandırdı ve film için hazırlanan film müziklerinde filmin diğer oyuncuları Meaghan Jette Martin ve Aaryn Doyle ile Jonas Brothers’dan Joe Jonas ile birlikte yer aldı. Film müzikleri arasında yer alan ve Joe Jonas ile birlikte seslendirdiğiThis Is Me adlı single ile Billboard Hot 100 listelerinde 9 numaraya kadar yükselen genç sanatçı, filmin tüm oyuncularıyla birlikte seslendirdiği We Rock adlı single ile de aynı listelerde 33 numara oldu.
İlk stüdyo albümü Don't Forget'i Hollywood Records etiketiyle müzikseverlerin beğenisine sunan Demi, albümün prodüksiyonunda John Fields ve Jonas Brothers ile bir araya geldi. Pop - Rock tarzındaki bu albümle Billboard 200 listelerinde 2 numara olmayı başardı. 
Albümdeki Get Back ve La La Land adlı çalışmaları ise single olarak yayınladı. Get Back adındaki single ile Billboard Hot 100 listelerinde 43, La La Land ise 52 numara oldu. Albüm sonrasında Jonas Brothers’ın Burning Up adlı turnesine dahil olan genç müzisyen, 2009 senesinde Disney Channel’ın Sonny'nin Yıldızı adlı dizisinde ve Camp Rock 2 adlı filminde rol alarak yeniden sevenleriyle buluştu.

Demi Lovato, Joe Jonas'tan ayrıldıktan sonra 1 Kasım 2010 tarihinde beslenme problemleri ve bazı psikolojik sorunlardan dolayı rehabilitasyona alındı. 28 Ocak 2011 tarihinde de tedaviden çıkarak Temmuz 2010'da başladığı üçüncü albüm çalışmalarına kaldığı yerden devam etti ve 12 Temmuz 2011 tarihinde kişisel sorunlarını anlatan bir single yayınladı: Skyscraper. Demi, bu şarkıyla Teen Choice Awards'de "En İyi Yaz Şarkısı" ödülünü aldı. 
Ayrıca bu yaşadıkları ile ilgili sloganı ve dövmesi de olan Stay Strong belgeselini yaptı. Yeni albümü Unbroken ile büyük bir patlama yakaladı ve ilk haftasında 96.000 kopya satarak Billboard 200'e 4 numarayla, Billboard Digital Albums listesine de 1 numarayla giriş yaptı.



People's Choice Awards 2012'de Rihanna, Lady Gaga, Beyoncé ve Katy Perry'nin de adaylarda bulunduğu Favori Pop Artisti dalında, 6 Eylül 2012'de MTV Video Müzik ödüllerinde ise "Skyscraper" ile "En İyi Mesaj Veren Şarkı" dalında ödül aldı.






Demi Lovato'nun erkek arkadaşı!





Son imajı!










Hiç yorum yok :

Yorum Gönder