1 Ocak 2015 Perşembe

Japan Fashion / Japon Giyim Modası

Öncelikle "Merhaba!" 2015 in ilk yazısı geliyor.  
Asya'nın kızları kozmetik ve modada gerçekten diğer ülkelerle yarışabilecek kadar iyiler. Belki de öndeler! Giyim için uygun olan o minyon yapılarıyla sevimliliğin yanı sıra şıklık ve seksiliği de ön plana çıkarma kabiliyetleri var. Bu yazıda da Japonya modasından bahsedeceğim. 
Minik parça kıyafetlerle harikalar yaratan Asyalı kadınların yazısı:

Okumak için "Devamı" yazısına tıklayınız...


Dediğim gibi sevimliliğin içindeki o şık ve alımlı duruşlarına hep hayran kalmışımdır.
Pembe bir bebek elbisesi görünümünde olan bu kıyafet onda adeta bir başka havada duruyor! Çok hoş!

Sokak modası için de süper fikirleri var.Rahatlığın pasaklı bir eşofmanla dışarı çıkmak olmadığının farkındalar!

Bir diğer dikkat çekici şey topuklu ayakkabıya olan merakları. Boy konusunda hassas oldukları için olsa gerek. Aslında bence kadın dediğin biraz minyon olmalı ki erkek dediğin yanında adam gibi durabilsin :D Giyime gelince sokakta rahatlığı bırakıp yine şık olacağım diyenlerin tercihi:

Bayıldım bu tarza... Elindeki kahve bile tamamlıyor havasını! Bu sene bu kürklü kapşon bir çok ülkede ve bir çok üründe tercih edildi. Bu durum Japonya'da da geçerli.Çizmeler de çok hoş. Kot kumaşıyla duruşuna bayıldım...
Bu tarz biraz daha iş dünyasından bir kadın havasında. Yine de harika! Çantasının tamamı görülmese de sade ve kadının teniyle, elbiseye uyumu harika. Şalından bahsetmeden geçemeyeceğim. Hayatım boyunca onsuz olamam dediğim tek şey: "şal" oldu desem yalan olmaz. Özellikle yeşil olan ;)
Güneş gözlüğü tarzınızı yakalamayı kolaylaştıran bir aksesuar ve malesef ki son yıllarda kış ayları bile güneşle gözlerimizi rahatsız edebiliyor. Bu açıdan da günümüzde kış aylarında dahi gözlük takmak zorunda kalabiliyoruz. Giyime gelince en rahat ve en şık tarz bu çantada ve küpelerde şıklığı yakalayan sağdaki bayan dikkat çekme konusunda iyi :) Soldaki bayansa rahatlığına ruhunu dinlendirici müzikle bütünlük katıyor.
Asya da fiyonk çok kullanılıyor. Muthemelen geleneksel kıyafetlerinde de kullanılması onun bir anlamı olduğunu düşündürüyor bana. Hatırlarsanız "Ay Kız" diye bir çizgi film vardı. Orada bile fiyonk kanımıza işlendi. Ben bayılıyorum fiyonklu modellere. Açıkçası Asya daki fiyonk eklenmiş sevimli ve şık elbiselerden ülkemizde de görmek isterim... Rengiyle dokusuyla çizme ve şapkasıyla hatta saçının rengi bile o kadar uyumlu be hoş olmuş ki bayıldım!
Uzun elbise tercih edecekler geçtiğimiz yaz fotoğraftaki gibi bir yırtmaç moda idi. Üzerinden dökümlü saçlar ve bir uzun kolye ile bu elbise harika. Elindeki kot çeketi de eklersek bence hem şık hem de günlük bir tarz olmuş...
Bu bayan Asyalı değil sanırım ama üzerindeki elbise saç toplama şekli ve minik detaylı kolyesi onu Asya modası içine alıyor. En kolay kaçış yolu ve hiçbir zaman modası geçmeyen bir seçim olan siyah kim de kötü durabilir ki!
Yine Asya dışından bir bayan... Ancak üzerindeki parça kıyafetler Asyalı ların tercih ettiği ürünlerden . Ve bilindiği üzere bu yüksek bel kısa şort ve etekler geçtiğimiz yılın önemli moda parçalarıydı.
Yine şal ve benim de çok tercih ettiğim dökümlü t-shirt !Rahatım olmadan yapamam diyorsanız bu tarz tam sizlik. Ufak bir şeyler ekleyerek de şıklığa dönüşebilen bir tarz günümüzde bir çok bayanın tercihi...
Vaavv! Dedirten bir elbise daha! Bembeyaz ve çok masumiyet kokan bir tablo... Dediğim gibi  sevimli oldukları kadar da şık kadınlardır Asyalı kadınlar. Aslında şu an Japon kadınlardan ve onların modalarından bahsediyoruz ancak diğer Asyalı bayanları da katmadan geçemeyeceğim çünkü gerçekten hepsi giyinmek konusunda başarılı!
Pembeye bayılırım. Ancak cesaret edip giyemem çünkü pembe taşıması zor bir renk bir anda sizi bebek kıvamında bir sevimlilikle boğabilir. Bakın bir de bu bayana ne kadar da havalı ve seksi!
Günümüzde düğün dernek gibi törenlerde bile en şıklar sade ve farklı kesimleri yakalayan bayanlar oluyor. Pudra pembesi kıvamındaki tonlar da açık renkli kadınlarda bir başka duruyor. Yine hoş bir elbise karşımızda:
Aman Allah'ımm... Serin yaz gecelerinde sahilde turlarken herkes sizi peri zanneder. Şu etek dökümlerine bir bakın. Elindeki küçük çanta rengiyle mükemmel uyum sağlamış. Süper!
Yine bir beyaz elbisenin kadını öldürdüğü değil yücelttiği bir an:
Ülkemizde de tercih edilen bir kumaş desenli kumaş... Düğünlerde bayramlarda giyilen bir elbise. Hem şık hem her ortama uydurulabilen bir havası var.
Tercih meselesi ister beyaz ister siyah her ikisi de hoş... Teninize gideni siz seçin:
Beyazın yakıştığı kadınlar Asyalılar:



Kırmızı da onlara çok güzel duruyor. Basit değil oldukça mükemmel :


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder