19 Aralık 2014 Cuma

Dünya 'yı Dolaşmak İstiyorum

Herkesin biraz olsun Dünya'nın bir başka şehri, ülkesine merakı vardır. Televizyon, internette görmenin dışında, bir şekilde gitmek istediği yerler vardır. Benim de var tabi ki. Her birinde farklı bir hatıram var hatta şimdiden bile. Bir film, birinden duyduğun bir hikaye vb. bir çok şey seni o şehrin, ülkenin bir aşığı haline getirir. Bazen gerçek Dünya'dan kaçış yoludur. Orada bir yerde olduğunu düşünmek, ya da gitmek isteğiyle yanıp tutuşmak... Bir kurtuluş, yeniden doğuş gibidir. Büyük bir değişiklik!
Düşünün bir kere: Konuştukları dili hiç bilmediğin bir ülkede bir tek arkadaşın olmadan... ! Böyle söyleyince nasıl da kabusa dönüşüyor. Bu yüzden öyle pat! diye gitmemek için bir plan yapalım hep beraber. Hayal edelim. Nasıl olurdu ? Ne yapmalı? Nereye gitmeli mesela?

İtalya
Benim öncelikle görmek istediğim yer 'Aşk Çeşmesi' nin bulunduğu İtalya.
Bize çok yakın geliyor o insanların yaşayışı, bir kere pizza yiyebiliyorsunuz! Harika!
Bir iki fotoğrafını da koyayım da gözlerimiz bayram etsin. Değil mi? :)

Bu ülkede rahatlıkla yemek yiyebiliriz. Mutfakları bizimki kadar lezzetli ve tanıdık. Sadece domuz
eti içermeyen bir yer bulmak biraz sıkıntı olabilir. Ona da bir çözüm var aslında: Vejeteryan Pizza!
Tabi ki bizim markarna dediğimiz o kurtarıcı yemeğimiz de İtalya'nın en meşhurlarından.
Anlayacağınız İtalya'ya giden bir Türk asla aç kalmaz. :D
Gelelim gezeceğimiz yerlere:

Aşk Çeşmesi (Trevi Çeşmesi)

       Trevi; bir nevi deniz anlamına gelmektedir. Deniz kabuğu şeklinde bir at arabası, ve denizden çıkan kanatlı atlar ile arabada bulunan mitolojik deniz tanrısı görünümü oluşturan unsurlarıdır. Üç yolun geçtiği bir alanda yapılması ve üç suyun burada toplandığı rivayeti, trevi adının konulma sebebi olarak görülür. Ayrıca İtalya'nın Roma kentinde yer alır.

      Bir filmde görmüştüm. Filmde olay bu çeşmenin destansı mucizesinden bahsediyordu. Aşk dileyerek suya para atıyorsunuz ve dileğiniz gerçekleşiyor... Buna inandığımdan değil ama sokakları, o minik arabaları, insanları o kadar sıcak geldi ki :"Ölmeden bir İtalya'ya gitmeliyim." dedim kendime. Zaten Roma'nın tarihi önemi ortada...
İtalya-Aşk Çeşmesi Uzaktan Görüntüsü

Aşk Çeşmesi



































Hindistan:

İtalya'dan da Hindistan'a geçelim. Aslına bakarsanız Roma günler aylarca gezseniz bitmez. Daha Venedik de var gezmek için mükemmel yerlerden biri. Ancak ben sizlere şimdi Hindistan'dan bahsetmek istiyorum.
Dansları, Taç Mahal'i Kıyafetleri, o tatlı dilleri... Hindistan da görmek istediğim bir ülke. Hindistan'da tek sevmediğim şey sınıf ayrımı yapan bir ülke oluşu. Köleler, asiller diye uçlarda yaşayan insanlar... Ya zengin ol yaşa! Ya fakir ol, öl! Anlayışı beni pek mutlu etmiyor. Pakistan'la olan sıkıntıları da üstüne cabası çok zorluklar çeken insanların olduğu bir ülke anlayacağınız. Onca güzelliğin altında ezilen insanların olması böyle bir ülkeye yakışmıyor. Belki de onlar da farkında olacaklar ki artık ne din, ne dil ayrımı olmasın diye çalışıyor çabalıyor ülkelerini daha refah içinde görmek için uğraşıyorlar. Ben çok bir şey söyleme haddine sahip biri değilim. Birkaç film ve birkaç yazıyla peşin hükümlü konuşmam doğru olmaz ancak o güzel insanların da yüzleri gülsün isterim yürekten...
Gelelim Hindistan seyahatinde neler yiyebiliriz? Öncelikle bildiğim kadarıyla çok dil konuşulan çok dine inanılan bir ülke Hindistan. Yemekleri de çok baharatlı ve çayları meşhur!
İnsanları gibi sıcacık ekmekleri var. Bizim lavaşı andırıyor. Dumanı tüte tüte yemeğinizin yanında onu da mideye indiriyorsunuz. İşte o ekmeğin fotoğrafı:

Chapati adı verilen Hint Ekmeği 
Naan Hint Ekmeği


































Bunun yanı sıra hamurlu bir tatlıları da var. Altın gibi sarı sarı! Eminim de çok güzel bir tadı var.

Ve görmek istediğim, benim için kıymetli olan bir harika:
Taç Mahal !
Aşkın kanıtı o... Eşi için bir erkeğin yapabileceği en güzel şey belki de... Hüzünlü hikayesi beni ona çeken ; hüzünlü ve aşkın şahidi olan hikayesi...

Ve Hindistan'da yapmak istediğim şeylerden biri:
Geleneksel kıyafetleri, dansları çok güzel! Bir kıyafet ben de giymek ve onların danslarını öğrenmek isterim. Bolly belly dansı :))

Harika değil mi? O işlemeler, kumaşların kesimi ! Tabi Hintli kadınların da fizikleri saçları bu kıyafeti çok güzel taşımlarını sağlıyor o başka. :)
Hindistan'ı da gezdikten sonra nereye gitsek ki?







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder